Обраният клон. Снимка: Булфото

Двама студенти от Свищов на по 24 години са обрали офиса на ”Алианц” на 23 октомври, съобщи старши комисар Валери Йорданов – директор на СДВР.

Те са задигнали около 90 000 лева - които 60 000 български лева и други различна валути. Двамата младежи са имали и помагач – 21-годишният им шофьор, който ги е карал.

Още по темата

24-годишните студенти са неутрализирали охраната и двете касиерки, след това ги завързват и крадат парите, обясни Йорданов. Той припомни, че първоначално са се появили твърдения, че обирджиите са мотористи, но те не са се потвърдили. Младежите обаче са носели шлемове за мотори и са били с подобно облекло.

По думите на комисаря единият е бивш служител на клона и до септември 2011г. е работел там. Той е познавал добре разположението на офиса. Той е бил и инициатор на обира. Подбран е момент, в който няма клиенти, и той е знаел къде са били парите, обясни Йорданов.

Двама от извършителите са хванати в Свищов. Третият – шофьорът, е заловен в София. Йорданов коментира, че охраната на банките се подценява, защото тримата не са професионални крадци и все пак са успели.

Намерени са за сега част от парите – около 5 000 лева, обясни шефът на СДВР. Той допълни, че се надява при предстоящите обиски да се намери и част от валутата. Според Йорданов едното от лицата си е закупило автомобил за 17 000 лева – ”немски, надежден, голям автомобил”.

При друга акция , "Дубльорите", са задържани осем човека, разпространявали наркотици в "Обеля", "Надежда" и "Люлин". Младежите, най-младият от които бил на 17, се опитали да завземат територия на вече разбита друга банда.

Друг от задържаните използвал 13-годишния си брат за да доставя дозите на клиенти, отчетоха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase