Снимка: архив, МВР
fallback

11 футболисти от „Черноморец“ и „Нефтохимик“ са задържани за участие в мрежа за незаконни залагания в Бургас, съобщиха от МВР.

На територията на Бургас беше проведена специализирана операция по пресичане на незаконната хазартна дейност. До реализация се стигнало след двумесечно разследване.

В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба.

За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от „вербувания” футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите чрез програма за безплатна интернет комуникация.

Задържани са двамата организатори на групата – 26-годишният Т.П. и И.С. 26 години, криминално проявен за кражба, и двамата от Бургас.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани и 11 футболисти от „Черноморец“ и „Нефтохимик“, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания.

По непотвърдена информация сред задържаните са футболистите Любомир Божилов и Галин Димов от „Нефтохимик“.

От „Нефтохимик“ обаче категорично отрекоха да имат задържани футболисти.

"Двама футболисти на Нефтохимик днес са повикани в полицията за свидетелски показания. След като са отговорили на поставените въпроси, те са освободени и се включиха в тренировката на отбора в ранния следобед.
Разпитът за даване на свидетелски показания не е свързан с "черно тото" или уговаряне на мачове, каквато информация бе тиражирана в някои медии по-рано.

ПФК Нефтохимик 1962 се разграничава от подобни действия, като в същото време вярва в моралните качества на футболистите, които носят емблемата на клуба", се казва в съобщението на клуба до медиите.

При спецакцията антимафиотите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на Т.П. антимафиотите открили 10 000 лева.

Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие. Продължават разпитите пред съдия, установяват се и други футболисти.

 

В момента в ОД на МВР-Бургас се намират 8 от играчите на „Черноморец“, като трима са разпитани, текат разпитите на останалите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Бургас е зелен !

преди 11 години

Футболистите на Нефтохимик са освободени, явно само в Черноморец са ставали пак далавери. Мисля, че е справедливо както постъпиха в Италия с Ювентус, така и с Черноморец в регионалните групи поне за 2 години, а стадиона да бъде върнат на Нефтохимик. Той си е техен от построяването му !

30

снимката

преди 11 години

Само една черна нинджа,може да залови футболист-***.Но стига тоз *** ,да не е малка перука,бягаща из угарта на Софийско пОле.

29

Анонимен

преди 11 години

Teзи пъпеши от МВР незнаят ли че в България законно да залагаш, дори и на мачове в които участваш? Пак пускат "кьорфишеци" и пак ще има "Съдът е виновен"....

fallback