Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

МВР прави коледно прочистване на криминалните структури и затова се провеждат постоянно спецакции, стана ясно от изказването на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Пловдив. В последните дни органите на реда проведоха серия от операции, сред които ”Шок-2” и ”Захарно петле”.

Цветанов допълни, че при операцията "Захарно петле" има интересни имена, "особено на сина на известен бизнесмен, който е бил част от схемата".

Днес  Специализираната прокуратура днес повдигна обвинения срещу трима задържани при въпросната акция - Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев. При нея беше разбита организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система.

От пресцентъра на прокуратурата обясниха, че предстои установяване и повдигане на обвинения и на други участници в групата, включително и на ръководителя на престъпната структура, за който е установено, че се намира извън страната.

По думите на Цветанов при операция ”Шок-2” Пловдив се е очертал очерта като част от една добре организирана международна група, която източва средства на гражданите в Европейския съюз с фалшиви кредитни карти от банкомати.

Вътрешният министър акцентира върху името и на друг задържан при спецакциите от последните дни – Тотко Поршето. Според Цветанов той е много силен субект в организираната престъпност и дълго време е бил закрилян от представители на институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase