Снимка: архив, Булфото

Започна специализирана полицейска операция „Поршето” срещу нелегалното производство на цигари. В хода на операцията е разбит нелегален цех за производство на цигари в Костинброд. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Агенция Фокус.

Акцията е проведена в няколко града. Освен цеха в Костинброд групата е използвала и помещение в Пещера като база за тютюна. В Павликени, Великотърновскозапочват претърсвания и изземвания в помещения, където се предполага, че се намира опаковъчната хартия за цигари.

„В столичния кв. „Дружба” се проверява за складирани количества цигари, произведени от нелегалната костинбродска фабрика“, каза още Цветанов.

Групата е наблюдавана няколко месеца и е проследен целият процес по доставянето, инсталирането и настройването на машините за пускането им в експлоатация.

„Задържани бяха организаторът Тотко Поршето, неговата дясна ръка, седем работника на място в Костинброд и едно лице, което е осигурявало логистиката на работещите“, допълни министърът на вътрешните работи.

Тодор Хаджижеков, познат повече като Поршето, е известен в средите на организираната престъпност с възможностите да осигури нелегално производство на цигари.

"Винаги е успявал да се измъкне от подобни специализирани операции, защото винаги е организирал, но не е участвал пряко", каза министър Цветанов.

Той посочи още, че това е шестата нелегална фабрика за цигари, разбита през последните три години.

"Ще бъдем натоварени доста около празниците, за да направим коледно прочистване от престъпни групи", коментира още министърът.

Действията са под ръководството на Специализираната прокуратура. Продължават претърсванията и изземванията на доказателства. До момента са открити заготовки, тютюн, над 80 мастербокса, произведени в днешния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase