Снимка: архив Булфото
fallback

Жена от Луковит бе измамена с 15 хиляди лева от телефонни измамници, съобщават от  полицията в Ловеч.

Вчера около 11.30 часа на стационарния телефон в дома на 68-годишната жена се е обадил мъж, който се представител за следовател от София.

Той й казал, че зет й в София блъснал на пешеходна пътека дете от ромски произход, а дъщеря й е счупила крака си на две места.

Измамникът по телефона заявил на жената, че за да освободят зет й, трябва да събере сумата от 29 хиляди лева и да я предаде на лице, което следователят ще изпрати.

Тя събрала 15 хиляди лева и отишла на уговореното място, където предала парите на непознат мъж, висок около 180 -185 см, облечен с анцуг и шапка на главата. След като взел парите, той казал, че зет й ще бъде освободен след един час.

По-късно след разговор с дъщеря си 68-годишната разбрала, че е била измамена. Подала е сигнал в Районното полицейско управление в Луковит, където е заведен заявителски материал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ACID

преди 11 години

Да си балък не е лесно. Една ЕЛЕМЕНТАРНА проверка не успя ли да направи? Да го беше попитала поне за двете му имена, ако толкова не е имала възможност да се свърже с него. Да се беше консултирала с някой. Но така сляпо да се вържеш на нещо, което толкова го раздуваха ...За да си *** също се плаща.

15

...

преди 11 години

Хм.. става дъма за тъща, която ги дала да освободи зет .. Очевидно са се разбирали, противно на общоприетите схващания

14

n

преди 11 години

Бедната женица,50 години спестява.Как точно на нея се случи и то в ЛУКовит

fallback