Разбиха група, изпрала над 5 млн. долара чрез нерегламентирана продажба на лекарства. Снимка: архив, Reuters
fallback

Трима души са арестувани за пране на пари в особено големи размери. При акция на ГДБОП и американската агенция за борба с наркотиците ДЕА е разбита група, изпрала над 5 милиона долара чрез нерегламентирана продажба на лекарства в интернет.

Групата е част от международна организация, занимаваща се с пране на пари в особено големи размери, разработвана от Агенцията за борба с наркотиците ДЕА.

В хода на спецакцията било установено, че ръководител на групата е 35-годишна жена от София с инициали Г.Ч., която на 21 ноември била обявена за издирване чрез Интерпол.

В периода от 1 януари 2010 г. до 13 ноември 2012 г. чрез уебсайт Г.Ч. получавала заявки и парични средства от клиенти в САЩ, на които били продавани лекарства в нарушение на американското законодателство.

По време на разследването служители на ДEA документирали извършени преводи от банкови сметки, открити в българска банка, към аптеки в САЩ. Оттам противозаконно били издавани рецепти за лекарства, съдържащи контролирани вещества.

Претърсени са пет адреса на територията на столицата. Оттам са иззети банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри и мобилни телефони.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани Г.Ч. на 35 години, Г.К. на 36 години от Бургас и М.М. на 63 години от Хасково. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Служителите на Интерпол са уведомени за предприетите спрямо Г.Ч. действия.

Същевременно в САЩ служители на DEA са арестували още деветима чужди граждани, на които са повдигнати обвинения във връзка с осъществяваната престъпна дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Хх

преди 11 години

Комунистите перат пари откраднати от народа ,в Сливен със северно изложение.

31

Анонимен

преди 11 години

Живей си там и изобщо не коментирай БЪЛГАРИЯ

30

Тук

преди 11 години

Тук в САЩ много неща са престъпление. Това е нормална държава.Не е като България.

fallback