Снимка: МВР
fallback

Служители на ГДБОП разбиха престъпна група, занимавала се с набиране и склоняване към проституция и с трафик на жени с цел сексуална експлоатация. 

При започналата тази сутрин акция антимафиотите атакували луксозна къща в столичен квартал.  На място те задържали организатора на престъпната група Р.Ч. /41 г./ и двамата му съучастници – П.К. /25 г./ от Кюстендил и 23-годишната Р.Л. от Русе.

Според събраните до момента данни тримата набирали млади момичета, на които предлагали работа в известна модна агенция. Офертите били съблазнителни - участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове.

На по-късен етап започвало и склоняването на „служителките” – част от тях непълнолетни, да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение. За целта били ползвани стаи в скъпи хотели, сред клиентите имало български и чужди граждани.

Цените на сексуслугите варирали между 500 и 1000 лв. в зависимост от предлаганите „екстри”, уточняват от МВР.

В хода на спецоперацията са претърсени домовете на задържаните и в офиса на модната агенция в столицата.

Оттам са иззети множество телефони, сим - карти, компютърни конфигурации и документи, големи суми пари, както и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 11 години

Защо е отбелязано "Р.Ч.", след като в други медии се отбелязва, че става дума за РОСЕН ЧОЛОВ, председател на федерацията по ръгби и съпруг на модела и актриса(?) ИРЕНА МИЛЯНКОВА?... Защо е тази покритост в "Днес БГ"?

55

Анонимен

преди 11 години

Абе направо да легализират проституцията и хазарта - хем доходи ще има - хем ще знаем къде да ходим

54

Анонимен

преди 11 години

Всички т.н. модни агенции са бардаци за елитни ***..

fallback