Снимка: архив, Булфото
fallback

Двама непълнолетни младежи, заплашили с бомба столични училища, заловиха служителите на реда в столицата, съобщиха от МВР.

Служители на Пето РУП са задържали 17-годишен младеж, подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство в столична гимназия.

На 19 ноември непълнолетният възпитаник на гимназията намерил в училището загубен мобилен телефон и от него подал сигнал на тел. 112 за поставена бомба в сградата.

Проведеното разследване довело до установяване на самоличността на младежа. На 22 ноември той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По време на разпита, осъществен в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа, момчето признало за извършеното. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.

Oще по темата
Криминалисти от СДВР достигнаха до подателя на други две злонамерени анонимни телефонни обаждания за поставени взривни устройства. На 8 и на 15 ноември 16-годишен ученик в столична професионална гимназия подал на тел. 112 два фалшиви сигнала за бомби, поставени в сградата на училището.

Обажданията направил от уличен телефон, намиращ се на бул.”Цариградско шосе”. С тийнейджъра е разговарял специализиран служител за работа с деца в столичната дирекция в присъствието на родител. Младежът признал за извършеното деяние.

На двамата непълнолетни са съставени предупредителни протоколи на основание чл. 56 от Закона за МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 11 години

Я са ги хванали, я си ги измислиха.

6

Анонимен 2

преди 11 години

До 4 : Абе и аз това се чудя.Как така ги хванаха за 1-2 дни и чак глоби от 10 до 20 хиляди лева, а за онези които измамиха хиляди баби и дедовци с по 5-10 хиляди лева си джъткат на свобода?В тази държава всичко незаконно се случва под крилото на държавата!Но и тези пишлемета заслужават глоба за родителите и да ги пратят в ТВУ!Всичко в нашата държава е наобратно.

5

До 4

преди 11 години

Например, защото тези са деца и не знаят как да се пазят от проследяване от полицията а онези са възрастни, проучили и с това вадят пари.Или може би подозираш, че работят с полицията :D :D :D

fallback