Снимка: Dnes.bg
fallback

Две свиленградчански баби - на 70 и 72 години, са поредните жертви на телефонни измамници, съобщиха от полицията в Хасково.

Изпипаната схема със златните пирони е проработила и тук.

Човек, представящ се за доктор, звъни на жените и им казва, че дъщерите им са получили тежки фрактури на краката. Нуждаели се от спешна операция и поставяне на по два златни пирона.

От едната жена лъжецът успял да измъкне 5000 лева, макар че поискал 7 хиляди. Другата баба пък имала по-малко пари и измамникът е трябвало да се задоволи само с 2200 лева.

Жените предали сумите на непознат човек.

Oще по темата

Няколко часа по-късно се усетили, че са станали част от изтъркана измама. Единственото, което могли да сторят обаче, е да се обадят в полицията.

Само преди няколко дни същата схема проработи и в Малко Търново. Тогава отново мним доктор успя да прилъже двама местни да си дадат спестяванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

За да има измама,трябва да има информация.Кой я получава и откъде?Доколкото знам,повечето обаждания са на стационарни телефони,които се ползват от възрастни хора в провинцията.

9

Анонимен

преди 11 години

Дянков да въведе данък телефонно измамен и обран.

8

дърт милиционер

преди 11 години

Абе тези вампири нали уж нямали пари.......Колко пъти се говори за тел. измамници......Много ми е кеф че са ги шкартирали. Когато скачаха и крещяха по митингите....явно не мислеха какво ще стане...сега риват. Хак им е на тия овце. Ех ....къде си др. Живков....живи да ни оплачеш.

fallback