Снимка: Bulphoto
fallback

Окръжният съд в Добрич наложи на 43-годишния Галин Ф. от Каварна временна мярка "задържане под стража" за 60 дни, съобщи пресцентърът на съдебната институция.

Мярката е наложена по искане на американския филиал на Интерпол и съдебните власти на САЩ. Каварненецът е издирван въз основа на заповеди за арест, издадени от окръжния съд в американския щат Илинойс за осъществяване на наказателно преследване.

Срещу Галин Ф. са повдигнати обвинения за 6 банкови измами, извършени в Илинойс. През периода юли 2005 г. - март 2006 г. той е причинил щети на стойност 950 000 щатски долара на американски институции, отпуснали му заеми за два вида собственост.

Той. е обвиняем и за сексуална злоупотреба и отвличане на дете през 2005 г., също в Илинойс, информират от Окръжния съд в Добрич.

В документите за временно задържане на съдебните власти на САЩ е декларирано намерението им да направят официално искане за екстрадиране на българския гражданин. То е допустимо по силата на договор за екстрадиция между правителството на Република България и САЩ, което е в сила от 2009 г. , посочват от съдебната институция.

Галин Ф. е открит и задържан в полицейското управление в Каварна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 11 години

ama tozi svinq da ne balgarin

24

qwer

преди 11 години

Леле мале не ми се мисли, шест банкови измами,сексуална злоупотреба,отвличане на дете, страшно му се очертава будещето, в САЩ съдят за всяко престъпление, там голямото не консумира малките, дали годинките които му лепнат ще стигнат до краят на животът му ?

23

банкера

преди 11 години

Ще излезе от пандиза...... ама след Боевски

fallback