Снимка: Архив Reuters
fallback

Четирима души са задържани за съхранение и разпространение на наркотици в Димитровград, съобщиха от МВР.

В полицията получили сигнал, че 24-годишният В.П. съхранява и разпространява марихуана от квартирата си на улица “Химик”. По получения сигнал започнала операция по задържането на съпричастни към разпространението на наркотици.

Около 17:30 часа вчера полицаите задържали пред блока на предполагаемия наркоразпространител Н.Д. на 23-години, който е стар познайник на органите на реда. При обиска му откриват у него 0,5 гр. марихуана.

Около 18:30, само час по-късно, пред блока пристига и друг познайник на полицията - 19-годишният М.И. Като видял служителите на МВР, младежът решил да избяга от мястото. Не се подчинил на разпорежданията им и рязко потеглил назад с автомобила си, при което ударил и повлякъл главен полицай Павлов. Това обаче очевидно не го притеснило, защото продължил със задния ход и успял да удари 3 паркирани на улицата автомобила.

Полицаите се принудили да счупят предния ляв прозорец на возилото, за да спрат престъпника. В този момент той се опитал да изхвърли от колата черен полиетиленов плик. Оказало се, че в него има 100 грама марихуана. При направения му обиск у него открили още 5 грама ''трева''.

28-годишна жена също е задържана пред въпросния блок. У нея намерили отрязък от саморъчно свита цигара с мирис на марихуана.

Накрая служителите на реда претърсили и жилището, в което В.П. живеел. Там те окрили 8 грама от вещество, реагирало при полевия тест на марихуана, електронна везна и 860 лева.

И четиримата задържани са в ареста за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Пострадалият полицай Павлов е прегледан в местна болница. Има съмнения за скъсано сухожилие. В последствие е освободен за домашно лечение.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

морски

преди 11 години

До Анонимен По-скоро монопола е пропищял срещу шанаджиите :) хахаха

17

Анонимен

преди 11 години

вижте в youtube BBC Horizon- A Look At Medicinal Cannabis & Sativex UK и Medical Marijuana Stops Spread of Breast Cancer - NBC NEWS . Хората по света вече го ползват като медикамент а наще тапунгери вкарват хора в затвора за това . Същата простотия като чернобил , мълчат си и си гледат собствените интереси а хората нека да мрът !!! Жалка картинка са всички български служби !!!

16

Анонимен

преди 11 години

Фармацевтичната компания GV Pharmaceuticals от Великобритания е първата в света компания, която получи разрешение да произвежда лекарства на базата на канабис.Лекарството се казва "сативекс" и ще се продава с рецепта. Става въпрос за спрей, който лекарите ще преписват на пациенти болни от множествена склероза. Според лондонският "Таймс" лекарството се произвежда на тайно място, както и мястото където се отглежда канабиса.

fallback