Снимка: МВР
fallback

Магистрат и съпругата му са задържани за обсебване при операция на антимафиоти, съобщиха от МВР.

Прокурор Асен Василев и жена му по-късно са освободени с мярка за неотклонение “подписка“, но са им повдигнати обвинения за обсебване, научи БТА.

Действията на антимафиотите са планирани след получен в ГДБОП сигнал. Двамата неправомерно се разпореждали с принадлежащи на местна фирма 21 автомата за топли напитки.

На 26 октомври на съпрузите са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми.

Наблюдаващият прокурор по делото е изготвил предложение до главния прокурор с искане за отстраняване от длъжност на обвиняемия магистрат.

*Статията е актуализирана към 12:50 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

feia

преди 11 години

kato ne razbirate pone ne pichete gluposti

23

vanesa

преди 11 години

ne pichete gluposti kato ne poznavate i ne znaete nishto za choveka isaprugata mu ,prestavete si che ste v sadrujie s glupavi xora

22

адв. Д. Дончева

преди 11 години

Структурно погледнато мястото на прокурорите не е в съдебната система , но те явно се чувстват доста добре в нея и поради това и работата там не върви. От една страна има принцип на единоначалие , а от друга страна са встрани от изпълнителната власт - под крилото на съдебната система и се получава едно нищо - това се явява пълен абсурд и поради това нещата и занапред ще буксуват - това е предопределено от структурното място на прокуратурата

fallback