Снимка: Агенция "Митници"

Рекордно количество контрабандни медикаменти са открити на ГКПП Лесово. След проверка са спрени 7334 таблетки, шишета с нелегални лекарства и ампули с инжекционен разтвор.

Медикаментите били скрити в тайници на лек автомобил „Фолксфаген Голф“ с турска регистрация, който пристига на граничния пункт Лесово около 21:30 часа на 30-ти октомври, съобщиха от Агенция "Митници".

Сред тайно пренасяните лекарства има и Ефедрин, който е прекурсор за производството на синтетични наркотици. При проверката са открити още черни найлонови торби с над 7000 таблетки „Speman forte” и „Кленбутерол”, ампули и шишета „Human Growth Hormone”, „Sargenor”, „Trenaplex”.

Всички лекарства са със силно действие и се приемат за хормонално лечение, за повишаване на половата активност или за различни белодробни заболявания, но само ако са предписани от лекар. Пътниците – мъж и две жени с българско и турско гражданство, не са разполагали с документи за покупка или рецепта за контрабандните медикаменти.

При разпит по-късно едната от пътничките съобщила, че лекарствата са за нейния болен син, който е борец в Турция. Срещу 60-годишната жена с адресна регистрация в община Айтос, е образувано досъдебно производство по чл. 242 от НК , което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.

Това е 13-тият случай на разкрит опит за контрабанда на митнически пункт Лесово от началото на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase