Членовете на групата са задържани. Снимка: архив Булфото
fallback

Екип на прокуратурите в Плевен и в германския град Бремен е разбил международна престъпна група за трафик на млади жени с цел проституция и пране на пари, съобщи окръжният прокурор на Плевен Иво Радев.

Разследваните са 13 души, от тях 11 българи /две семейства и техните дъщери/, сръбски гражданин от албански произход и германски гражданин. Жертвите на трафика са десетки момичета около 18-годишна възраст, от цяла България.

Престъпната дейност е наблюдавана от 2008 г.

Няколко членове на ромска фамилия от Плевенско набирали жените и ги изпращали в Бремен, като им обещавали добро заплащане и работа като сервитьорки.

В Германия жертвите били настанявани в бардаци и частни квартири, каза Радев. Момичетата там разбирали ще работят като проститутки.

Те умишлено били подбирани от социално слаби ромски и български семейства, не знаели чужди езици, нямали ориентация в коя държава и в кой град се намират, някои били неграмотни.

Заподозрените прибирали документите им и спечелените от тях пари с обещание, че ще им купят жилища у нас. По различни начини парите били "препирани" и легализирани, поясни Радев.

Жертвите били насилвани и физически, нямали почивен ден, били на разположение 24 часа в денонощие, а при допълнително заплащане били задължени да правят секс без предпазни средства и да изпълняват сексуални извращения, поясни прокурорът.

Германският гражданин наемал квартирите, а сръбският - размествал момичетата по места за проституиране и изисквал от българите нови попълнения жени.

На 14 октомври при операция едновременно в районите на Плевен и в Бремен групата е разбита. Проверяват се трезори "за пране на пари, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 11 години

tavi pradna v ustata na giavurite

52

БАЧКАТОР

преди 11 години

Братя българи, единствено ВМРО и Атака могат да сложат прангите на ***. *** отвличат и българки, на кръвта ни посягат. Замислете се догодина на изборите кого ще сложите начело на държавата.

51

Анонимен

преди 11 години

*** ***.На вагоните и за ........... Индия ,само така ще се оправят нещата!

fallback