Снимка: МВР

СДВР задържа 21 футболни фенове за хулигански прояви по време на осем мача в столицата, съобщиха от МВР.

Това стана след проведена специализирана полицейска операция за противодействие на противообществени прояви по време на футболни срещи, която стартира днес.

С видеоматериали и свидетелски показания към този момент са установени общо 29 нарушители. От тях 21 са задържани и ще бъдат предадени на Софийски районен съд за налагане на съответните наказателни мерки.

Усилията са съсредоточени към задържането и на останалите разпознати хулигани от 8-те футболни срещи: ЦСКА -"Мура" (Словения), България - Италия, България - Армения, "Славия" -"Локомотив" (София), "Славия" - ЦСКА, ЦСКА - "Етър", "Левски" - "Литекс" и България - Дания.

Най-голям брой нарушители – цели 14, са установени по време и след мача между националните отбори на България и Италия, който се проведе на 7 септември тази година.

По време на срещата на Националния стадион ”Васил Левски” фенове на ”Левски” са провокирали и нападнали група фенове на „Берое” в сектор Б.

При последвалия масов бой са пострадали няколко старозагорски зрители, между които има и момичета.

Благодарение на своевременната реакция и адекватните действия на полицията, ситуацията бе овладяна и по-сериозните последици – предотвратени, отчитат от СДВР.

Останалата част от задържаните са участници в различни хулигански прояви - сбивания, възпламеняване и хвърляне на пиротехнически изделия, унищожаване и повреждане на имущество, преодоляване на заграждения, неизпълнение на разпореждане на длъжностни лица, запалване на огън на стадиона и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase