Снимка: Булфото
fallback

17-годишно момиче, обявено преди няколко дни за издирване, е заловено да проституира по път край Елин Пелин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В понеделник полицейски служители са извършили операция за противодействие на проституцията по първокласен път І-6.

В района на "Григоревска чешма" служителите на реда се натъкнали на четири проституиращи жени. При извършване на проверка на самоличността им се оказало, че една от тях - 17-годишна от монтанското село Лехчево, е обявена за общодържавно издирване.

Оказало се, че непълнолетната се издирва от 10 октомври по молба на майка й, след като избягала от дома им и зарязала невръстното си дете.

Пред инспектор от детска педагогическа стая бегълката разказала, че след напускането на дома си избягала в Елин Пелин и заживяла в квартирата на своя приятелка на 32 години, с която заедно излезли да проституират на пътя.

След полицейската операция непълнолетната е приведена в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в столицата, а приятелката й е задържана с полицейска заповед за 24 часа.

Заедно с нея в районното управление в Елин Пелин са задържани и още две проституиращи жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Мей-мей

преди 11 години

Легализация на проституцията в определени за целта места и облагането и с данък.17-годишната,която има дете да се въдвори в трудово училище и да се спрат помощите завинаги.

27

Бай Хуй

преди 11 години

То в тая държавица явно друг начин за изкарване на пари не остана.

26

Анонимен

преди 11 години

Явно тя от години си е практикувала занаята, ама решила, че вече е прекалено добра за родното си село и тръгнала да си търси по-платежоспособни клиенти на Околовръсното.

fallback