Снимка: БТА

Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 18.30 часа на 5 октомври, на ГКПП-Капитан Андреево, за влизане в страната като пътник в автобус Мерцедес с румънска регистрация, 34- годишен гражданин на Кот д'Ивоар представил паспорт с положена френска виза. При проверката служители от "Гранична полиция" установили, че визата е подправена. Пътникът е задържан със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.

По-късно вечерта, към 20.10 часа, на същия граничен пункт, за влизане в страната пристигнал лек автомобил БМВ, румънски регистрация, управляван от 49- годишен ирански гражданин с разрешително за пребиваване в Румъния.

Придружавала го  43-годишна иранка, и тя с разрешително за пребиваване в северната ни съседка. При проверката на автомобила граничните полицаи открили на задната седалка на автомобила покрит с дрехи нелегален пътник - иранец на 49 години. Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени ГПУ Свиленград. Автомобилът е иззет с протокол.

Минути по-късно на пункта за влизане в страната се подредил автомобил Ланча, шофиран от Г.М. /23г./, който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и всъщност е палестински гражданин. Пътниците са задържани, автомобилът е иззет. И за трите случая е уведомена е Районната прокуратура в Свиленград. По случаите работят разследващи полицаи.

Следващият случай за незаконно влизане в страната ни е имало вечерта на 5 октомври към 21.40. часа в района на ГКПП-Лесово. Там гранични полицаи са задържали двама тунизийски 23-годишни граждани. Изяснено е, че те са преминали незаконно през граница от Турция. Те ще останат 24 часа в помещението за временно задържане към ГПУ-Елхово. Уведомена е Районната прокуратура.

Гръцка виза с подправен срок на валидност открили служителите на Гранична полиция на ГКПП-Дунав мост при проверка на паспорта на 39-годишен сириец, пристигнал на пункта за излизане от страната. Той ще остане задържан 24 часа в ГПУ - Русе. За случая е уведомена е Районната прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase