Асен със съпругата си Димитричка. Снимка: алхив, Булфото

Прокуратурата в Дупница няма да иска продължаване на мярката за неотклонение за брата на Димитър Бербатов – Асен, който беше задържан снощи на главен път Е79. В колата, в която е пътувал, бяха открити 20 грама кокаин.

Заедно с него е задържан Николай Борисов, който е шофирал автомобила.

Съпругата на Асен Бербатов - Димитричка, не е пътувала в автомобила, но той е нейна собственост. Първоначално беше съобщено, че тя също е била в колата.

"Асен Бербатов и Николай Борисов нямат криминално минало и не се налага ново искане за задържането им“, съобщи административният ръководител на Дупнишката районна прокуратура Величка Шокова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя предподоложи, че тъй като Асен Бербатов имал висящо досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоуправление, е наел Борисов да кара колата.

Техническо средство е отчело употреба на наркотици от Николай Борисов, но взета кръвна проба ще уточни вида и количеството му, съобщиха още от прокуратурата.

Срещу Борисов и Бербатов ще бъде повдигнато обвинение по чл. 354 от НК за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

Досега двамата са отказали да дават показания.

"Няма значение кой кой е в тая държава", посочи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов повод ареста на брата на известния български футболист. Той уточни, че има образувано по случая досъдебно производство.

Тази нощ Асен Бербатов и Николай Борисов бяха задържани на главен път Е79 след гонка с полицията в района на Дупница. Кокаинът е открит от полицаите в дунапрена на детско столче в колата. Двамата бяха задържани за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase