Снимка: Архив Булфото

23-годишен младеж от София превърна жилище на вуйчо си в Самоков в нарколаборатория, съобщават от Областната дирекция на МВР в София.

Младият мъж с инициали С.И. се възползвал от факта, че семейството на вуйчо му рядко идва в наследствената им къща и пригодил една от стаите за сушене на марихуана.

За целта племенникът облепил старателно всички прозорци с вестници, а в средата на стаята изградил импровизирана шатра с простори, на които окачил стръкове канабис. Младият мъж монтирал и вентилационна система и термометър.

Престъпното му начинание било разкрито, когато в понеделник 59-годишен негов роднина, който работи в чужбина, навестил заедно със съпругата си наследствената й къща на ул. „Освобождение” в Самоков.

Когато прекрачил прага на жилището, мъжът с почуда установил, че едната стая е преобразена до неузнаваемост, а когато дръпнал завесите на поставената в центъра кабина, открил няколко въжета с окачени на тях стръкове зелена тревиста маса.

Без да се колебае мъжът незабавно позвънил в полицията и съобщил за находката. Пристигналите на място полицейски служители извършили оглед на местопроизшествието и иззели 30-те стръка марихуана.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия била установена и самоличността на извършителя. Оказало се, че това е дело на 23-годишния племенник на собственика на къщата, който отначало отричал да има общо с дрогата, но в крайна сметка направил пълни самопризнания пред полицейските органи.

С.И. остава в полицейския арест за срок до 24 часа. Срещу него в РУП- Самоков е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на районната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase