Хванатият кокаин на борда на кораба "Св. Николай". Снимка: БТА
fallback

Българските моряци от кораба "Св. Николай", които бяха задържани с 3 тона кокаин в Испания, остават в затвора до приключване на разследването по случая, съобщи bTV, като цитира решението на съдията от Специализирания върховен съд на Испания.

Oще по темата

След като приключи с изслушването на моряците миналата седмица, днес съдът се произнесе – всичките 21 остават в затвора с обвинение в "престъпление срещу общественото здраве", с уточнение - наркотрафик.

Според испанските закони срокът, в който задържаните могат да останат в затвора без присъда, е две години, които е възможно да бъдат продължени с още две. 

Така максималният срок на предварителен престой в затвора е 4 години, след което задължително се изправят пред съда.

Съдебният процес срещу българите ще бъде в Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

моряк

преди 11 години

Испанските следователи ще се доберат до истината, но няма да се доберат до виновниците защото тях "народната милиция ги пази". Затова е вероятно да осъдят моряците и да отчетат дейност . . .

18

Анонимен

преди 11 години

sram kak za6titavat narkotrafikantite na6ti MINISTRI tova go nema nikade vav sveta samo BALGARIA 3,5 posle 500kg.e za takiva ZATVOR

17

Ще има повиквателна

преди 11 години

Като захар - три тона е нищожно малко за кой да е кораб, повтарям нищожно малко. Та то при малките кораби от по 2000 бруторегистър тона ще има съмнение, камо ли при този по-голям кораб. Капитанът и други са знаели, но ако са получили указание за товарене ( което е нормалния вариант) говори, че чартьорът и дори собственикът са знаели точния товар. Така че нашия Ганьовец в България го чака испанска повиквателна. Бъдете сигурни в това.

fallback