Снимка: Булфото

Полицията в Своге арестува 18-годишен младеж, нанесъл жесток побой на 75-годишна жена, съобщава Областната дирекция на МВР.

Задържаният нахлул в къщата на възрастната жена с намерението да се саморазправя с внука й, но след неговото бягство нападателят се нахвърлил върху бабата с гумена палка.

Инцидентът е станал в събота около 1.30 часа през нощта, когато на на тел. 112 е подаден сигнал за пострадала от побой 75-годишна жителка на с. Гара Лакатник.

При огледа на местопроизшествието е установено, че около 1 часа непознат младеж е разбил входната врата на къщата, след което е нанесъл множество удари с гумена палка по главата и тялото на безпомощната стопанка.

Потърпевшата е настанена за лечение в столична болница с множество контузно-разкъсни рани в областта на главата, перфорация на тънко черво и перитонит, с опасност за живота.

След акция за установяването на самоличността на нападателя е арестуван 18-годишният Г.Г. от с. Дружево, неизвестен досега на органите на реда.

В хода на разследването е изяснено, че във въпросната нощ младежът е пристигнал в селото с трима свои приятели, с намерението да набие младеж, който имал връзка със сестра му.

Когато взломил входната врата и нахлул в къщата му, нароченият за сплашване младеж панически избягал от дома си. Когато баба му потърсила сметка на неканения гост и понечила да го изгони, той й се нахвърлил, удряйки я по главата с гумена палка.

Дори и когато старата жена паднала на земята, побойникът продължил безмилостно да й нанася удари с палката по цялото тяло, след което избягал, оставяйки жертвата си в безпомощно състояние.

На 75-годишната жена е извършена животоспасяваща операция, все още съществува опасност за живота й. Г.Г. е задържан с полицейска заповед за 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase