Снимка: МВР
fallback

Над 100 антични и средновековни антики бяха конфискувани от антимафиотите в Созопол и Бургас, съобщиха от МВР.

Монетите и предметите - антична каничка с червенофигурна украса (ойнохое), два бронзови съда и глинена лампа, са били иззети от три адреса на 54-годишен мъж.

Акцията на служителите от сектор „Трафик на културно исторически ценности” при ГД „Борба с организираната престъпност“ и колегите им от Бургас е била във връзка с незаконно търсене, търговия и трафик с движими културни ценности.

Назначени са експертизи, работата по случая продължава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 години

Добива на злато е дадено на концесия на канадска фирма-Дънди..България е сключила договор само за 0,5 %..Никакъв контрол над тая фирма-не се следи,че освен злато се добиват и други редки метали.Дънди имат блестяща печалба.За това ,че богатствата са дадени на чужденци,бяха изнесени данни ,до тук загубите на страната са 20 милиарда ,не си спомням в долари или в евро беше.А в същото време българите са най бедни в Европа.По конституция подземните богатства принадлежат на народа.

11

коко

преди 11 години

Някои хора си оправдават заплатите с десетина *** без особенна стойност.Защо не си оправдават заплатите с озаптяване на крадящите и убиващи орди мангопитеци?И крайно време е държавата да започне да изкупува значимите антични ценности,за да останат те в България.|Дано не ги крадат музейните чиновници|Преди 10.10.1989г. държавата го правеше.И май България е единствената страна в Европа,където колекционерът е престъпник.Законът ли е сбъркан или ...толкова е акъла на нашите законотворци.

10

Анонимен

преди 11 години

Божков не смеят да го пипат ,той е милиардер,според западни източници.В случая голяма врява наистина за някакви примитивни неща.

fallback