Ромите събирали царевица от нивите. Снимка: Булфото
fallback

Група от близо 20 роми от врачанското село Бутан са пребили двама мъже в землището на град Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал около 19,30 часа в събота. Тогава Георги П. на 38 години, който работел за фирма "Златия агро" - Монтана и Цецко П. на 50 години от фирма "АСМ"-Монтана, били нападнати в царевична нива, докато сменяли спукана гума на автомобила на единия от тях.

Ромите ги помислили за охранители на земеделската продукция и се нахвърлили върху тях с дървени колове.

С множество счупвания на крайници и ребра двамата пострадали са настанени в болницата в Монтана. На техните автомобили - два джипа "Тойота", са нанесени значителни материални щети от ромите.

Нападателите са избягали и в момента се издирват, уточниха от полицейската дирекция в областния град.

Двамата пострадали мъже обясниха, че са отишли на полето, за да уточнят кой къде ще жъне на следващия ден и да начертаят границата между масивите на фирмите.

По същото време ромите събирали мамули, изпаднали от комбайна при жътва на други ниви с царевица на предния ден.

По случая е образувано досъдебно производство, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

557

mafia

преди 11 години

само една оправия има. спират се всички GSM и телефони и се почва от селата, бой и смърт и закопаване в масови гробове. За 1 месец, няма да остане нито един.

556

Анонимен

преди 11 години

Смърт за ***!

555

Анонимен

преди 11 години

Хайде на Протест срещу Ромляците... да направиме като в Сирия с бунтовниците... там бунтовниците са като нашите местни ***... на Протест... изкарайте Танковете... дайте на хората правото им на свободен Живот

fallback