Георги Енев в съда. Снимка: Булфото
fallback

Фирмата на Георги Енев, който задигна 1 милион 470 хиляди лева, е поискала от прокуратурата в Пловдив да й бъдат върнати откритите в инкасо автомобила 17 хиляди евро в различна валута. Това потвърдиха за Dnes.bg източници от обвинението. 

В бързината по време на обира охранителят не е успях да вземе със себе си близо 7000 британски паунда и 10 000 евро. Наблюдаващият прокурор по делото ще трябва да се произнесе по искането фирма G4S.

Припомняме, че Георги Енев, станал известен като Жоро Милионера, се укриваше след крупния обир, като по-късно се предаде сам на властите.

Ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари. Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Отървал се е от колегата си, като му дал 20 лева да купи закуски и го оставил на улицата, като не се върнал.

Oще по темата

Личният му автомобил, с който е пренесъл сумата от близо милион и половина лева, беше открит изоставен край село Храбрино.

Откраднатата сума все още не е открита. Самият Енев продължава да мълчи и не казва подробности за случая. Проверени са обажданията му в последните три месеца и хората, с които се е свързал. Все още няма ясна версия за местонахождението на охранителя в дните между 22 юни и 5 юли, в които се укриваше.

Прокурорът по делото разкри, че банкнотите от крупната сума от 1 милион 470 хиляди лева не са белязани и дори сега да се намерят накуп, не може да се твърди, че това е сумата, открадната от Георги Енев.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода. В момента той се намира в пловдивския следствен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

lsfc1814

преди 11 години

Евала брато ... Дано да успееш пак да ги измамиш и да излезнеш от ареста за да си харчеш милиончето:) Успех Жоро !

34

Анонимен

преди 11 години

sled 1mesec tozi 6te ima dokumenti 4e e lud

33

1936

преди 11 години

Lo_Ridah .. ne moje 100 chovekaa da kradat v taiq dyrjava sistemnoo i da si praat kvoto si iskaatt a horata da umirat ot gladd seshtash li sa ... shtoto Policiqta e lichnata ohrana na Mafiata .. baluu ne mojee da dadat v Pernikk po 150 lv na semeistvo za shtitite i da si razdavat bonusiii ot porqdaka na 500 hil lv na 6 mesecaa

fallback