Снимка: Impact Press Group

Полицията задържа общо шестима мъже за побоя на горския стражар по пътя между Самоков и Ихтиман, съобщиха от МВР.

Арестуваните са криминално проявени. Четирима са осъждани за редица престъпления. Само преди няколко месеца единият от тях – на 23 години, е излязъл от затвора. Изтърпял е ефективна присъда за нанесена телесна повреда.

Още по темата

Шестимата са в ареста след упорито издирване от МВР, продължило две денонощия. Двама от нападателите бяха задържани вчера в Правец, останалите - в Самоков.

Гамените пребиха във вторник с камъни и юмруци горския стражар, след като го принудиха да излезе от автомобила му. 58-годишният мъж бе откаран в болница с две спукани ребра и множество травми и охлузвания.

След побоя мъжете изхвърлиха колата на жертвата в крайпътното дере.

Освен 23-годишния затворник, който има и предишна ефективна присъда от 3 години и 6 месеца за грабеж, и другите са стари познайници на полицията.

Единият е осъждан за незаконно преминаване на държавната граница в района на Петрич, втори за шофиране в пияно състояние, трети - за неколкократна горска сеч, а шофьорът на мерцедеса, с който е блъсната колата на горския служител, е регистриран за нанасяне на средна телесна повреда.

Мъжете са задържани за 24 часа в РУП- Самоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase