Фотороботът на съучастника. Снимка: МВР

Видеокамери са заснели мъжа, сочен за помагач на атентатора от летище Бургас, да влиза с автомобил във Варна, съобщи БНР, позовавайки се на източници, близки до разследването. Представящият се за Ралф Уилям Рико от Мичиган е бил заснет и от камера на фирма за автомобили под наем.

За момента от полицията не уточняват в кои градове и колко време е пребивавал помагача на камикадзето.
Източници, близки до разследването, обаче бяха категорични, че вторият човек, за когото МВР смята, че има общо с атентата, е заснет от камери два пъти да влиза и излиза от Варна с лек автомобил.

Още по темата
За момента не е ясно дали камерите, заснели представящия се за Ралф Рико, са от видеонаблюдението в морския град или са били разположени по офис сгради, покрай които той е преминал с колата си.

По всички контролно-пропускателни пунктове в страната се извършват проверки откъде са влезли в България двамата атентатори. Проверяват се записи от камери по границата дали участниците в атентата са заснети на влизане.

По-рано днес МВР шефът Цветан Цветанов съобщи, че двете лица, за които бяха разпространени фотороботи и за които се смята, че стоят зад удара, са влезли на територията на страната от държава в Шенгенското пространство и са се подвизавали с фалшиви документи. Вицепремиерът потвърди версията, че атентаторът от 18 юли е камикадзе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase