Задържаната пратка с дрога. Снимка: БТА
fallback

Двама души са задържани в България в рамките на международната операция, при която в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда, съобщиха от МВР. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд.

По първоначални данни единият от закопчаните у нас – Р.К. /37 г./ от София, е организаторът на транспорта на наркотика.

Той няма регистрирани криминални прояви. Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба.

46-годишният Х.Х., адресно регистриран в София, е криминално проявен и съден в друга държава, има множество криминални регистрации. Работата по случая продължава.

Кокаинът на кораба „Свети Николай“ пътувал от Южна Америка към Европа.

Всички близки на екипажа на българския кораб "Свети Николай" са уведомени още снощи за ареста на плавателния съд от испанските власти. В постоянен контакт съм с роднините, но не мога да кажа кои са те. Това каза в телефонен разговор собственикът на корабоплавателната компания "Сийборн трейд" Дойчин Дойчев.

Той отрече фирмата му да е собственик на плавателния съд, а само мениджър и като такъв се грижи единствено за неговата безопасност.

Дойчев заяви, че е в непрекъсната връзка с испанските власти.

Oще по темата
Офисът на фирма "Сийнборн трейд" се намира на улица "Хан Крум" 40 в Бургас. До 12,30 часа днес пред сградата нямаше нито един от близките на арестуваните моряци.

Дойчев каза, че е научил за мащабната акция снощи, докато е бил в Турция, където имал проблеми с друг кораб и от друго естество. Той не е получил официална информация и от испанските власти.

Ние сме отговорни за безопасността на корабоплаването, не нося вина за това, което е станало там, каза той пред БТА.

В ИА "Морска администрация"-Бургас отричат да имат информация кои са арестуваните българи и с кой са сключили договор, за да упражняват мореплаване. Директорът кап. Живко Петров разясни, че е възможно наетите моряци да са сключили договор и с трета фирма, посредник, която се занимава с набиране на екипаж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 12 години

Как да го разбираме първо - "Дойчев заяви, че е в непрекъсната връзка с испанските власти"и след това - "Дойчев каза, че е научил за мащабната акция снощи........ Той не е получил официална информация и от испанските власти. "Едно заявява, друго казва само да има кой да му вярва и да не следи приказките му

28

Анонимен

преди 12 години

Този път Д. Дойчев е бил зает и далечко и не е успял да издави екипажа

27

Анонимен

преди 12 години

Този Дойчев ,трябваше да го арестуват още като затри кораба "Ванеса" и целия екипаж се издави.

fallback