След скандал последвал смъртоносния удар. Снимка: архив, Булфото

Задържаха 39-годишен рецидивист, заподозрян за убийство в квартал „Надежда“, съобщиха от МВР.

Разследването започнало, след като в събота късно вечерта на тел. 112 е получен сигнал за намерен  в безпомощно състояние мъж  пред жилищна кооперация.

Пристигналият на място автопатрул заварил лежащия на тротоара мъж в безпомощно състояние – бил ранен в сърцето, минути по-късно смъртта била констатирана от екип на спешна медицинска помощ.

Последвал оглед от дежурна оперативна група на СДВР, криминалисти от сектор „Убийства” и техни колеги от районното управление, които изяснили и самоличността на жертвата.

Два часа преди инцидента убитият и негови приятели пиели в близката градинка. Малко преди 23.00 ч. възникнала свада, в суматохата единият от тях извадил нож и нанесъл смъртоносния удар. 

Така разследващите влезли в следите на всички участници в инцидента и задържали вероятния извършител – 39-годишния С.Й. от с. Сокол, Силистренско.

Мъжът се подвизавал в столицата без адресна регистрация. Той е стар познайник на полицията – регистриран за кражби и шофиране в нетрезво състояние, осъждан, в момента изтърпявал условна присъда.

С.Й. остава в ареста за 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase