Мястото на взрива. Снимка: Facebook
fallback

Сред загиналите от взрива на Летище "Бургас" има и българин, сочи неофициална информация. 

Според появилите се данни това е шофьорът на автобуса от фирма "Страбус", който е трябвало да откара израелските летовници до хотел "Империал" в курорта Слънчев бряг.

Oще по темата

"Имаше хвърчащи меса навсякъде. Една жена, туроператорка буквално се влачеше по земята и издъхна пред нас. Навсякъде хвърчаха човешки останки. Нищо повече не мога да кажа. Ужас!", заяви пред кореспондента на Dnes.bg шокиран колега на загиналия българин.

По-късно обаче министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов опроверга информацията и заяви, че няма пострадали българи. 

По последна информация около 30 души са настанени в МБАЛ-Бургас. Операцията по издирването на оцелели е прекратена, останалите по пистата тела са на загинали летовници.

Полицейски кучета в момента проверяват цялото летище за взривни устройства. Това видя репортер на БТА, който е на мястото на инцидента. Около полицейските ограждения има екипи на БЧК, които раздават вода на всички. На мястото има много полиция и жандармеристи.

Досега е потвърдена смъртта на трима души, до час обаче се очаква да стане ясна точната бройка на загиналите и пострадалите при терористичния акт.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че 10 минути преди взрива от Летище "Бургас" е излетял президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие, който днес беше на посещение в черноморския град.

* Информацията е актуализирана към 21.50 часа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

РРР

преди 11 години

Ченгетата са виновни!!!!!! Цветанов веднага ОСТАВКА да подава!!! Предупредили са ги още преди 2 месеца за подобно нападение над израелски курортисти. Поне можеха да следят за евреите кат идват да им оглеждат багажи, автобуси, маршрутки и т.н. Има и камери все пак...

63

MORDEHAI

преди 11 години

Ne znam no po prinzip mislya che HRISTOS e sabiraem obraz na onepravdani hora ot evreiskiat teror.Samoto razpavane na Hristos ot evreite e razpavaneto na horata ot evreiskata kasta po varhovete.Evreite sa bili goneni i mrazeni ot rimlyanite ,arabite i germanzite ima istina che sa protivni i dolni sashtestva.

62

Анонимен

преди 11 години

Ей това изречение направо кърти: "Операцията по издирването на оцелели е прекратена, останалите по пистата тела са на загинали летовници." Значи няма да се търсят повече оцелели, а труповете на загиналите летовници са нещо друго, което не интересува търсачите на оцелели. Освен това атентата нали е бил на паркинга - значи труповете са хвърчали от там та чак до пистата. Ей, журналята, знам че се подмокряте когато има кървища и гадости, ама чак пък в такъв екстаз не бива да изпадате.

fallback