Полиция блокира достъпа до Летище "Бургас". Снимка: БТА
fallback

По последна информация жертвите от атентата на Летище "Бургас" са 7. Според БНТ на пистата има още трупове на загинали израелски туристи. В болницата в града са настанени 37 ранени.

Общо 154 израелски туристи са кацнали този следобед с полет от Тел Авив.

Туроператорската фирма, която е организирала 10-дневната почивка, проверява поименно по списък на летището оцелелите от взрива.

От силната взривна вълна има леко ранени родни таксиметрови шофьори, които са чакали клиенти.

Полицейски кучета претърсват района на летището за други взривни устройства, след като сред журналистите на летището бе разпространена информация за това, че е имало обаждане за две бомби в туроператорската фирма малко преди взрива в автобуса.

Мнението на местната полиция след първия оглед на летището е, че става въпрос за умишлен взрив.

Екипи на ДОТИ ще направят обследване на района, за да се установи как точно е станал инцидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Иванова

преди 11 години

Българските власти са И МОРАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИ, но това е и работата им,да контролират пришълците с арабски произход, влизащи в страната ни. Не е тайна, че не всички са добронамерени. Едни търсят хубави българки, други харесват разюздания '"светски" живот у нас, трети са бизнесмени, съчетавайки предходните желания, някои просто използуват стъпалото България към Европа за своите възгледи и действия. Справка, днешните вестници по света. А ти, коментиращият, защо си КАБУЛ ?!

59

Иванова

преди 11 години

Е, вече дадоха и в Калифорния по новините за този атентат. Израелските служби за сигурност от едно време не вярват 100% на международните летищни и си проверяваха сами техните полети.Случката в Бургас е в района на летището,но не вътре. Дано разследването доведе до по-сериозен контрол всъщност какви хора от враговете на Израел са в България,веменно или постоянно заселени. България не е враг на Израел. Но широко отворените порти на страната ни създават условия да бъде използувана територията й.

58

dgim

преди 11 години

Не знам кой и как го е направил но умряха невинни хора. А това е най гадно. Така че по леко с коментарите.Бъдете малко ХОРА.

fallback