Четиримата мъже са арестувани за 24 часа. Снимка: Reuters

Четирима души са задържани при монтиране на скимиращо устройство на банкомат в Поморие, съобщиха от полицията в Бургас.

Двама от мъжете са задържани в момент на използване на скимиращо устройство на банкомат, разположен на улица "Търговска" № 2. Те са съответно на 24 и 46 години, и двамата от Благоевград.

При задържането в по-младия е открита пластмасова пластина с неправилна форма с вградени в нея електронни елементи и микрокамера, а при задържането на втория мъж той направил опит да изхвърли намиращата се в него пластмасова правоъгълна кутийка с вградено в нея електронно устройство, състоящо се от платка с вградени елементи.

В момента на задържането на лицата в близост до офиса на банка са забелязани още две лица от приятелското обкръжение на арестуваните, които виждайки задържането им, се опитали да избягат, качвайки се на таксиметров автомобил от близката стоянка.

В крайна сметка обаче на входа на Ахелой полицията е задържала и тях. Предприети са процесуално следствини действия - събиране на доказателства, като са извършени обиски и изземвания, претърсвания на помещения, ползвани МПС и иземване на вещи и предмети.

Лицата са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase