Цветанов лично представи разбитата нелегална фабрика в Узунджово. Снимка: БТА
fallback

Нелегална фабрика за производство на цигари бе разбита в хасковското село Узунджово. Предприятието работело от няколко месеца. В него е открит фалшив лиценз с подправен подпис на министъра на финансите Симеон Дянков, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дори наетите служители били с фалшиви трудови договори, а наемателят на обекта се бил подсигурил с подправени документи за самоличност. Помещението, в което се помещава фабриката, било наето в началото на годината, а сигнал, че там се извършва нерегламентирана дейност постъпил преди 20-тина дни, уточни Цветанов.

Разследващите установили, че всяка сутрин работниците идвали във фабриката. Вечерта някои от тях се прибирали, а други оставали на работното място. Сградата била с изолация, за да не се чува шумът на машините. Разполагала и със собствен генератор за ток, за да не правят впечатление повишеното потребление, уточни Цветанов. Капацитетът на фабриката бил 80 мастърбокса.

При проникването на спец полицаите в нея били намерени 120 мастърбокса цигари и 4 тона тютюн. Една от основните машини, включена в производството на цигари пък била от Хасковската цигарена фабрика, която не работи от години.

Задържан е наемателят на помещението и още петима работници от Хасково и Пловдив.

Тепърва предстои да се установи какви щети е нанесло нелегалното производство на бюджета и за кой пазар са били предназначени папирусите. След случаите в Асеновград и Варна, това е четвъртата фабрика за нелегално производство на цигари разбита у нас, уточни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

до на модератора в..

преди 11 години

абе смотанячи защо всички коментари са изтрити.Защото всички съдаржаха все "хубави" изказвания за ББ и ЦЦ ли???

43

Best man

преди 11 години

е-е-ей тези дни много нещо отиде "курбаан"-хашиш във Видин,хашиш в Мировяне,един тир цигари,един тир празни кутии,асега и тази фабрика и всичко това за 10-на дена.Вие как мислите?????

42

до анонимен 34

преди 11 години

ами приятелю може би 27 е прав.Защо вдигнаха акциза,защо забраниха празните цигарени гилзи -ами за да се продават контрабандните цигари.И до като има търсене ще има и предлагане.Не може да работиш за 300лв. , а да пушиш цигари за 4.5лв-Европа така била казала ами майната и на ЕВРОПА

fallback