9 млн. къса контрабанди цигари задържаха на "Капитан Петко войвода". Снимка: Агенция "Митници"

Камион с близо 9 милиона къса контрабандни цигари, скрити в прежда, задържаха митничарите на ГКПП "Капитан Петко войвода".

Камионът със софийска регистрация, управляван от 32-годишния С. А. от София, е пристигнал на българо-гръцката граница снощи, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

По документи товарът е бил полиестерни конци (прежда за чорапи), предназначени за българска фирма. Въпреки представените документи на влизащия от страна от ЕС товар, камионът е селектиран по метода анализ на риска и служителите от мобилната митническа група от Митница Свиленград го екскортират до митническия пункт Капитан Андреево за рентгенова и щателна митническа проверка. При нея става ясно, че стоката е визуално нееднородна. В лявата страна и отзад в товарното помещение има само по един ред от декларираната прежда за чорапи, а останалото пространство е пълно с кашони с цигари.

При разтоварването на камиона става ясно и това, че уж идващата от Гърция прежда е с български етикети. Зад нея митническите служители намират укрити над 8,7 милиона къса цигари от екзотични марки, всички без бандерол.

Цигарите са задържани, по случая работи разследващ митнически инспектор. Образувано е 84-ото от началото на годината досъдебно производство по описа на Митница Свиленград. Предотвратени са загуби за бюджета за 1,5 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase