Два екипа на жандармерията са отишли на мястото. Снимка: архив Булфото
fallback

45-годишен криминално проявен е задържан за убийство в Ихтиман. Вчера вечерта в болницата в Ихтиман е постъпил 38-годишен мъж с инициали К.М. в тежко състояние, с прободни рани в областта на шията и тила, който починал малко по-късно.

Незабавно били сформирани оперативни групи, полицейски служители се насочили към болницата и към дома на починалия, където било установено, че се е разиграл инцидент.

Убитият мъж, известен на полицията за кражби, запивал в компанията на свой роднина, когато пред къщата му с каруцата си преминал 45-годишен, с когото били в много обтегнати отношения.

В каруцата заедно с него били и съпругата и снаха му. Между двата рода отдавна имало конфликт, често се стигало и до сблъсъци.

При вида на стария си враг К.М. мигновено се насочил към него и го нападнал с нож в ръка, като го ранил в хълбока. В отговор на нападението 45-годишният мъж грабнал метална вила за сено, с която нанесъл няколко прободни рани в шията и главата на опонента си.

Нападателят, регистриран многократно и осъждан за кражби, бил задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Незабавно след трагичния инцидент роднините на убития мъж се събрали и решени за саморазправа, се отправили към къщата на арестувания мъж. Многолюдната тълпа изпотрошила всички прозорци на неговата къща и къщата на брат му.

При разпитите един от очевидците разказал на униформените, че преди да нанесе смъртоносните удари с вилата, А.Б. е стрелял с пистолет. Незабавно бил извършен оглед на имота му и в стопанска сграда зад къщата криминалистите открили газов пистолет, захвърлен в сеното.

За да се опази общественият ред в квартала и с цел недопускане на масови безредици били мобилизирани допълнителни полицейски екипи от районните управления в Костенец, Елин Пелин и Самоков. Два екипа на жандармерията също оказали съдействие на колегите си, като в рамките на около два часа ситуацията е била овладяна.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Софийска окръжна прокуратура. И днес продължават процесуално-следствените действия за пълното изясняване и документиране на извършеното престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 11 години

ейййййй,оставете ги да разрешат спора бе,кво се мешате само...

81

Анонимен

преди 11 години

браво мангалин ам действайте по бързо с вилите кво се бавите искам да посбиете два три рода кво е тва 1 наушкан по двама по трима

80

БАЙ МАНГАЛ

преди 11 години

А БЕ ВИЕ СИЧКИТЕ -- КО СЕ БЪРКАТЕ В НАШТЕ СИГАНСКИ РАБОТИ -- ДЪРЖАВАТА Е НАША -- КОТО ИСКАМЕ ТУЙ ПРАИМ ........АЙДЕ ГЛЕЙТЕ СИ РАБОТАТА

fallback