Георги Енев. Снимка: Facebook
fallback

“Язък, че се предаде, при положение, че е задигнал парите, защо не успя да замине далеч”. Това разказаха пред Dnes.bg съседи на охранителя на инкасо автомобил Георги Енев, който открадна 1,5 млн. лева и се предаде тази вечер в Пловдивската прокуратура.

„При положение, че е планирал подобен обир, можеше да излети, преди да са се усетили ченгетата”, разсъждаваха съседите на охранителя, който живее на улица „Димитър Талев” 51 в пловдивския район „Южен”.

Доброволното предаване в ръцете на полицията от страна на Георги буди недоумение у голяма част от неговите съседи.

Oще по темата

Майка му обитава семейния апартамент, но не отваря на никого. Баща му, по информация на комшиите, е в чужбина.

Георги е героят на квартала, тъй като успя да задигне крупната сума за секунди. Помолил колегата му да купи баничка и той уж отишъл да обърне колата. Разтоварването на парите прави на метри от дома си – на улица „Петрова нива” на 22 юни. После изчезва с личния си автомобил, който е намерен изоставен в района на Храбрино. Оттогава от охранителя нямаше и следа.

„Повдигнахме му обвинения, след като минути преди 19 часа сам дойде в прокуратурата и се предаде”, заяви за Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галин Гавраилов. Той уточни, че в късния следобед при обвинителите пристигнал адвокатът на Енев, който съобщил за намеренията на клиента си. В момента Енев се разпитва, като разпитът ще продължи и в петък сутринта. Очаква се по обяд Окръжният съд да вземе мярка за неотклонение на охранителя обирджия. На този етап парите не са намерени.

Ако вината на Енев бъде доказана, за извършеното престъпление го грози до 20 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

bace

преди 11 години

Защо да не му се възхищаваме? ***-лихвари банки които, не стига че давата ипотечните кредити по 7.5% про положение че ЮРИБОР е 3%, ами и си събират лошите кредити като натрисат допълнително лихви на добрите си платци...Какво да не му се възхищавам бе? ДГД за Банките/Картели, мухльовци и лихвари. Това не са банки. В пазараната икономика банките са основния мотор на разтежа като усигоряват финансиране на бизнесите, тук трябва да направя 100% ЗАЛОГ за ЗАЕМ. ТОВА СЕ НАРИЧА ЛИХВАРСТВО!

211

Бо

преди 11 години

"Ако вината на Енев бъде доказана" ... абе я го оправдайте и го пущайте човека! Само си губите времето!

210

Мръсно племе

преди 11 години

До 246 - А мръсното еврейско племе, което краде територии и пари от време оно е успяло и умно. Я бегай в кибуца и си мери приказките , бе дивак!

fallback