Манекенките взимали средно 800 лева за "нелегалната си дейност". Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд реши да остави в ареста  Антон Петров-Хамстера, "Мистър България 2003" Мирослав Йончев и Цветко Цветков. Тримата бяха задържани по подозрения, че са организирали престъпна група за трафик на хора и за склоняване към проституция.

Съдът се произнесе късно снощи след повече от пет часа заседание, предаде bTV.

На заседанието стана ясно, че има неясноти в обвинението, както и че групата е в начален етап на действие. Най-тежката мярка за неотклонение обаче се налага, тъй като, според събраните до момента доказателства, престъпленията са сериозни - именно склоняване към проституция и трафик на хора. Апелативният съд ще гледа мярката на тримата след седмица.

Още по темата
 След две години разследване  като свидетели са разпитани две манекенки, които са спрени от пътуване в Белгия. Едната от тях, която се смята за дясната ръка на Мирослав Йончев, е станала основен свидетел по делото.

От събраните данни става ясно, че в схемата за използване на манекенки за секс услуги, са участвали Мирослав Йончев - съдружник в известна модна агенция, и Цветко Цветков.

Името на Антон Петров-Хамстера като ръководител на групата се намесва наскоро, след като разпитваната манекенка го споменава веднъж в показанията си.

Според нея момичетата от агенцията са получавали по 600, 800 или хиляда лева за нелегалната си дейност, в зависимост от продължителността на услугите.

Повече от година из медиите се носи мълвата, че модната агенция на Мирослав Йончев „MY Agency“ е покровителствана от Алексей Петров-Трактора, чиято дясна ръка пък е арестуваният при настоящата акция Хамстера.

Според схемата Мирослав Йончев прибирал парите от трафика на жени и ги предавал на Хамстера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase