Снимка: архив, Булфото
fallback

След упорито издирване служители полицаите откриха изчезнало 14-годишно момиче от с. Петърч, съобщиха от МВР.

Издирването на 14-годишната започнало във вторник, след като същия ден около 10.00 часа момичето излязло от дома си, за да се яви на поправителен изпит и до вечерта не се прибрала вкъщи.

Разтревожените родители алармирали в районното управление в Костинброд за изчезването на дъщеря си.

От проведените разговори с родителите и близките се установило, че момичето редовно общува с непознати младежи в социалната мрежа.

Полицейските служители разпитали най-близките й приятелки и те споделили, че тайно от родителите си 14-годишното момиче се е запознало в социалната мрежа с 22-годишен мъж от Козлодуй.

Криминалистите се свързали с мъжа, който обяснил, че живее на квартира в столицата в района на централната жп гара.

Полицаите му наредили да изчака идването им, но той не бил открит там.

Униформените проверили всички хотели в района, показвали снимки на двамата, разговаряли с персонала на хотелите, но никой не ги разпознал.

Вчера обаче след почти 24-часово непрекъснато издирване изчезналото момиче било намерено в апартамент в столичния квартал “Банишора” в компанията на 22-годишния И.В. от Козлодуй, криминално проявен, с условна присъда за грабеж.

Пред инспектор от Детска педагогическа стая 14-годишната разказала, че умишлено е избягала от дома си, за да се срещне с новия си приятел.

И.В. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Докато работели по случая полицаите от Костинброд намерили и друго издирвано 14-годишно момиче от Добрич.

Малолетната се запознала в социалната мрежа със свой връстник от Костинброд, изчакала лятната ваканция, тайно от родителите си се качила на автобуса и пристигнала в града.

Автопатрул засякъл "бегълката" и приятелят й, докато се разхождали в центъра на града, и двамата незабавно били доведени в районното управление.

Момичето е преведено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в столицата.

Изчезнала 16-годишна девойка пък беше открита миналата нощ в Сливница. По данни на бащата тя излязла от дома си във вторник около 18.00 часа и не се прибрала в обичайното време, а когато й звънели по телефона, затваряла.

Униформените се заели с издирването на непълнолетната и около 3 часа през нощта я намерили в компанията на 19-годишен криминално проявен младеж от същия град, с когото наскоро подновили връзката си. Девойката е предадена на родителите й.

Последният случай е от тази нощ, когато служителите на областната дирекция установили 11-годишно момиче от Самоков, обявено за общодържавно издирване по молба на баща й.

Криминалистите разкрили, че момичето е в София с майка си и с втория й съпруг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

edi koq si

преди 11 години

Eiiiiii kak moje da ste tolkoz glupavi be momicheta. Maikoooooi na 14 godini da trugne muj da si tursi.i zashto .Osuznaite se na vreme.e v tozi sluchai kusno e veche za osuznavane.mnogo skuchaii takiva ima.Primer ne si li vzimate aaaa.

26

Nikolay_H

преди 11 години

И всичко започна от дома... От възпитанието на родителите и от обкръжението на приятелите... И за жалост тези родители за абсолютно неспособни да отгледат деца - отгледани в мутренските години и пика на чалгата... Какви ценности имат тези хора, че да възпитават деца... На тях им дай да пият на масата, да слушат планета и да плюят как те са много умни и неоправдани, а всички други са ***... Няма как да стане по този начин. Децата са огледало на родителите си ( има и изключения! ).

25

Бойковист

преди 11 години

*** работа,бате :))

fallback