Снимка: архив, Булфото

След упорито издирване служители полицаите откриха изчезнало 14-годишно момиче от с. Петърч, съобщиха от МВР.

Издирването на 14-годишната започнало във вторник, след като същия ден около 10.00 часа момичето излязло от дома си, за да се яви на поправителен изпит и до вечерта не се прибрала вкъщи.

Разтревожените родители алармирали в районното управление в Костинброд за изчезването на дъщеря си.

От проведените разговори с родителите и близките се установило, че момичето редовно общува с непознати младежи в социалната мрежа.

Полицейските служители разпитали най-близките й приятелки и те споделили, че тайно от родителите си 14-годишното момиче се е запознало в социалната мрежа с 22-годишен мъж от Козлодуй.

Криминалистите се свързали с мъжа, който обяснил, че живее на квартира в столицата в района на централната жп гара.

Полицаите му наредили да изчака идването им, но той не бил открит там.

Униформените проверили всички хотели в района, показвали снимки на двамата, разговаряли с персонала на хотелите, но никой не ги разпознал.

Вчера обаче след почти 24-часово непрекъснато издирване изчезналото момиче било намерено в апартамент в столичния квартал “Банишора” в компанията на 22-годишния И.В. от Козлодуй, криминално проявен, с условна присъда за грабеж.

Пред инспектор от Детска педагогическа стая 14-годишната разказала, че умишлено е избягала от дома си, за да се срещне с новия си приятел.

И.В. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Докато работели по случая полицаите от Костинброд намерили и друго издирвано 14-годишно момиче от Добрич.

Малолетната се запознала в социалната мрежа със свой връстник от Костинброд, изчакала лятната ваканция, тайно от родителите си се качила на автобуса и пристигнала в града.

Автопатрул засякъл "бегълката" и приятелят й, докато се разхождали в центъра на града, и двамата незабавно били доведени в районното управление.

Момичето е преведено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в столицата.

Изчезнала 16-годишна девойка пък беше открита миналата нощ в Сливница. По данни на бащата тя излязла от дома си във вторник около 18.00 часа и не се прибрала в обичайното време, а когато й звънели по телефона, затваряла.

Униформените се заели с издирването на непълнолетната и около 3 часа през нощта я намерили в компанията на 19-годишен криминално проявен младеж от същия град, с когото наскоро подновили връзката си. Девойката е предадена на родителите й.

Последният случай е от тази нощ, когато служителите на областната дирекция установили 11-годишно момиче от Самоков, обявено за общодържавно издирване по молба на баща й.

Криминалистите разкрили, че момичето е в София с майка си и с втория й съпруг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase