Нов арест за Хамстера, очакват се този път обвинения. Снимка: архив, Булфото
fallback

Антон Петров-Хамстера е бил арестуван снощи след операция на ГДБОП, съобщиха от МВР.

Според БНР Хамстера е задържан на столичния булевард "Г. М. Димитров". Той се е придвижвал с джип "Мерцедес", когато е бил изненадан от антимафиотите.

От МВР посочиха, че ще дадат информация за причините за ареста по-късно днес. Знае се само, че става въпрос за тежко престъпление.

Според неофициална информация се очаква Антон Петров да бъде обвинен в участие в трафик на хора.

Адвокатът му Ваня Траянова коментира за БТА, че в документацията, с която се е запознала по повод на задържането, не се споменава той да е част от организирана престъпна група.

Това не е първият арест на Антон Петров.

Oще по темата

През май той беше задържан от полицията заради оперативна информация, че подготвя покушение срещу председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Тогава на Хамстера му беше съставен само предупредителен протокол.

Преди това пак се разигра подобен сюжет, когато Хамстера беше задържан заедно с бургаския наркобос Димитър Желязков-Очите.

Двамата обаче бяха пуснати от ГДБОП, след като подписаха предупредителни протоколи, тъй като бяха заподозрени за готвено покушение срещу антимафиота Валентин Цоновски.

Тогава Митьо Очите категорично отхвърли тези твърдения и помоли името му да не се замесва с това на Антон Петров. Желязков обясни, че е бил привикан за разговор, но това било нормално, при положение че наскоро е излязъл от затвора.

Антон Петров-Хамстера е обвиняем по делото "Октопод". Първоначално той беше задържан и като част от организираната група за отвличане "Наглите", но участието му не беше доказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 11 години

Аз ще се казвам Вуйо, заекът ще се казва Зуйо... Тогава хамстерът казал: - Ааа, аз няма да участвам!

41

Исето Ф.

преди 11 години

То драги ми мили прокурори и съдии,алчноста и лакомията не води до нищо добро.Един ден или вие или наследниците ви ще разберете това,мръсните пари само беди след тях!

40

Исето Ф.

преди 11 години

Така беее,подигравайте ни се още,поредниа му арест,това да не е някаква лотарийна игра?Колкото повече те арестуват,качва ти се имунитета. А пък в края на годината ще дадеме отчет и ще кажат виждате ли колко много ареста сме направили.Ти драги ми Хамстерчо с това пре-богато криминално досие си за 30год.затвор,но не и в БГ.Ще легализираме дрогата понеже са пълни затворите,СМЯЯЯХХХХ.Е как няма да са пълни,с 2гр. кокаин и си за 4год. вътре,крадеш дамска чанта 8год. и т.н.

fallback