Снимка: архив, Булфото

Двама подсъдими, които лежат във Варненския затвор, са обявили безсрочна гладна стачка, обяви в писмо до медиите адвокатът им Станислав Иванов.

Димитър Роев и Деян Долчинков са с мерки за неотклонение "задържане под стража" от почти две години за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. В момента съпроцесниците са в затвора във Варна в очакване делото им да се разгледа по общия ред от Специализирания съд в София.

По думите на адвокат Иванов двамата няма да се хранят, докато мерките им за неотклонение не бъдат променени в по - леки или делото не започне да върви по установения законов ред.

„Според Димитър Роев и Деян Долчинков прокуратурата бави умишлено процеса, като освен това държавното обвинение е допуснало множество процесуални грешки в изготвянето на досъдебното производство и събирането на доказателства”, твърдят подсъдимите,цитирани от адвоката си.

Той припомня,че Роев за втори път гладува, като първият път не е хапвал нищо в продължение на 34 дни. Пред защитника си Роев се жалвал, че е с влошено психично здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase