Гриша Ганчев Снимка: Булфото
fallback

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев е обвинен за закана за убийство, съобщиха от специализираната прокуратура. 

Ганчев е отправил закана за убийство към директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

На ловешкия бизнесмен е повдигнато и второ обвинение - за ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система.

Според събраните до момента доказателства той е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

Според специализираната прокуратура за малко повече от два месеца престъпната група е ощетила бюджета с близо 200 000 лева.

Oще по темата
Спрямо Ганчев е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 000 лева.

Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия, обясниха от прокуратурата. Наложена му е и забрана да напуска страната.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Анонимен

преди 11 години

Скалъпена история, престъпна група от 7 човека да ощетяват държавата със 200 000 лв за 2 месеца което е по 14 000 на човек на месец. Не вярвам Гриша Ганчев да се занимава с такива измами за 14 бона . та той строи сгради за милиони дава за футбол и други спортове в пъти повече пари. Най вероятно Б.Борисов иска да сложи ръка на бизнесът му както го направи с винпром Пещера и редица други фирми. Съвсем случайно вчера са оправдали Ковачки, явно е изцеден колкото трябва.

181

Ruja

преди 11 години

В така представената история, струва ми се, че нещо не е наред........ Ще почакаме и ще видим! Мирише ми на разчистване на терена.

180

Анонимен

преди 11 години

а защо *** по телевизията където викаха , че ще убият българи не ги подведоха под наказателна отговорност , и това е документирано и и нищо не напраши нито полицията , нито съда , нито прокуратурата , а с цялата си наглост излиза някакъв *** и не говори че са отправяни заплахи , а вика опазихме етническия мир . за *** може да заплашва на всеослошание , а за Ганчев се намери измислен полицейски информатор , някой да не му се е приискало да му вземе завода за коли в Ловеч

fallback