Снимка: Reuters
fallback

Домовите крадци измислиха революционен начин да набелязват апартаментите, които смятат да оберат. Преди да влязат, апашите проверяват със софтуер, качен на телефон или преносим компютър, дали в жилището има безжичен интернет (Wi-Fi).

Ако засекат подобна мрежа, извършителите са сигурни, че собствениците имат лаптоп и това им е напълно достатъчно, за да сложат жилището в списъка си за обиране, съобщава в. "Монитор".

По същия начин крадците разбирали дали в апартамента има и плазмен телевизор от последно поколение, който също се свързва към рутера.

За да разберат дали в апартамента има Wi-Fi, крадците сваляли от нета напълно безплатно програми, в зависимост от това дали ще търсят мрежа от мобилния си телефон или чрез преносим компютър.

"Крадецът не само разбира всички видове безжични мрежи на един етаж, но вижда коя е по-силна и от коя посока идва", обясняват през изданието компютърни спецове.

Освен това програмите можели да се ползват с още една цел. Когато потребител с повече компютърни умения реши да краде интернет от съседите си включвал платформата, за да се ориентира на кого връзката е най-бърза и има най-малко защити и само след десетина минути специалистът вече имал паролите на комшиите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

ДЕМИР

преди 11 години

ВЯРНО ЛИ Е ТОВА НАИСТИНА

52

xaxa

преди 11 години

Глупости на търкалета сканирали за мрежи.Че то вече има ли апартаменти без каквато и да е техника, Само си чешете езиците и пишете за норматив

51

Анонимен

преди 11 години

Гларус, за какво са ти речници, като можеш да използваш 128 bit ключ. :D

fallback