Таки се ширил на широко в "Палм Джумейра". Снимки: dubaicity
fallback

Христофорос Аманатидис – Таки е заловен в луксозния комплекс "Палм Джумейра" в Дубай (изкуствен остров, на който живеят изключително богати хора).

Той е задържан в луксозно жилище, а не се е предал и не е бил с фалшив паспорт, обяви главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Oще по темата

"Да се надяваме, че историята с Таки ще завърши със съдебен процес. Колегите от ВКС са в непрекъснат контакт с колегите от "Евроджъст" и ще трябва да изчакаме съдебните власти в Обединените арабски емирства да се произнесат", допълни той пред TV7.

Още през 2008 г. България издаде европейска заповед за арест на Таки, а в началото на юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян-Ицо Исуса е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Според прокуратурата групата е разпространявала хероин и кокаин в София. Занимавала се е с грабежи и се е специализирала в наказателни акции.

Според разследващите хората на Таки са рязали уши и са чупили ръце и крака на некоректни длъжници и конкуренти.

Главният секретар Калин Георгиев коментира и задържането на Евелин Банев – Брендо, за когото има заповед за арест от Швейцария, където срещу него има повдигнато обвинение за трафик на кокаин в огромни размери. Става въпрос за пратка от 10 тона.

"Брендо досега е бил в сянка и за него само се нашепваха неща. Това е причината той до момента да е бил встрани от наказателните производства. Арестувахме го, защото можеше да избяга. Като цяло дейността му е била за търговия извън България, защото дрогата не е минавала през нашата територия", обяви още Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

гочо

преди 11 години

Сега ще се шири в софииския централен поздрави на Недко цигулката

50

тор

преди 11 години

да ви е..а в *** разбира не разбира българина говори цецо какво е направил че не мога да се сетя освен пиар и разчистване на сметки от годините на бойко мутрата когато бършеше обувките на пашата и правеше с..и на маргина какво друго прави...Таки се издирва от старото правителство а брендо го издирват от Швеицария какво е направил.....

49

елементарната истина

преди 11 години

... терена за свои хора. Е, като сте толкова компетентни, кои са те? Кажете им имената на тези нови знакови мафиоти, така кактовсички заехме имената на Маргините, Карамански, Златко Баретата, Брендо и т.н. И още, как си мислете вие, сульовци че бръщолевенията ви са истина, а още не са оповестени официално от остриетата на БСП? Нима вие, форумни мишки знаете повече от облечените ви във власт ръководители?

fallback