Снимка: Булфото
fallback

Служители на ГДБОП иззеха голямо количество антични предмети, съобщиха от пресцентъра на МВР. При вчерашната акция на три адреса в София и един в Тетевен антимафиотите са намерили над 200 монети, множество върхове на стрели и други части на въоръжение, фибули, пръстени и керамика. 

Първоначално служителите на сектор „Трафик на културни ценности” в ГД „Борба с организираната престъпност“ са задържали трима мъже в момент на сделка. Лицата съответно на възраст 35, 53 и 57 години, тъкмо са уточнявали подробности около продажбата на четири антични монети. По оценка на експертите те са изключително висока стойност.  

По случая е образувано досъдебно производство. Тримата са задържани в рамките на 24 часа, а работата по документирането на случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 11 години

Разбира се че не са престъпници! Закона на васил божков ги прави престъпници! Всичко е заради неговия интерес да получава всичко което се изкара от земята за дребни стотинки! Закона за културното наследство обслужва само неговите интереси!

7

Ънкноун

преди 11 години

И аз познавам единия от тях и зная , че не е престъпник , даже е супер пич и не мога да повяравам направо какво се случва

6

Иманяра

преди 11 години

"пич" !!!!! ама ти си бил па голям *** бе!!!!

fallback