Дрогата се движела от Турция до Швейцария. Снимка: МВР

Антимафиоти разкриха международна група за контрабанда на хероин, съобщиха от МВР. Задържани са осем души, сред тях са и двамата организатори на канала. Дрогата вървяла по направлението Турция-България-Косово-Италия-Швейцария.

В гараж в центъра на Карлово са задържани 31-годишен гражданин на Албания, постоянно пребиваващ в страната ни, който е наемател на помещението, и 67-годишен от София - криминално проявен и осъждан, който през 2004 г. бе задържан в столицата за притежание на около 110 кг каптагон.

Там са задържани още 50-годишен сръбския гражданин, също известен с криминални прояви, обявен за общодържавно издирване, както и 76-годишен столичанин, засичан многократно за производство на синтетични наркотици.

Служителите на реда изненадали четиримата, докато били заети в процеса на разфасоване, обработване и пакетиране на приблизително 4 килограма хероин.

Непосредствено след техния арест са задържани и организаторите на канала за трафик - И. К./48 г./ и Н.Н. /53 г./, с наложена през 2005 г. забрана за влизане в България, който ползвал фалшиви документи за самоличност. Двамата са граждани на Сърбия.

Часове по-късно групата на задържаните нараснала с още двама - към тях се присъединили 48-годишна от Асеновград, съпруга на М.Н., и тя известна на полицията, регистрирана за притежаване на взривни вещества и боеприпаси, както и В. Г. /37 г./, жител на пловдивското с.Поповица, криминално проявен.

В хода на акцията в кв. Илиенци в столицата са иззети допълнително около 100 грама хероин, около килограм синтетичен наркотик и около 200 грама ефедрин.  Иззет е и микробус с изградени в него тайници за трафик на наркотични вещества.
Работата по случая продължава съвместно с прокуратурата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase