Снимка: архив, Булфото

България се размина на косъм с нова трагедия навръх голям празник. Само съобразителността и бързата реакция на шофьора на междуградски автобус предотврати загубата на човешки животи.

Автобус се запали по време на движение в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Инцидентът е възникнал в микробус от марката „Исузу Тюркоаз” с великотърновска регистрация, собственост на фирма „Омуртаг транс”, управляван от 31-годишния М.М.

Пожарът е възникнал по време на движение, като водачът спрял на 20 м преди ж.п. прелез, намиращ се между селата Вълчин и Мъдрино. М.М. успял да изведе всичките 32 пътници без да пострадат, като до идването на противопожарния автомобил и четиримата огнеборци, автобусът изгорял изцяло.

Според водача огънят възникнал от двигателя и в купето на автобуса започнал да влиза пушек и мирис на фреон от климатика. Той извел пътниците, но не успял да спаси документите, свързани с превоза. Изгорели са напълно свидетелство за регистрация на моторно превозно средство, полицата „Гражданска отговорност”, знакът за периодичен годишен технически преглед и други документи.

Собственикът на автобуса – Ф.Х., 48-годишен от Омуртаг, предприел мерки за извозване на пътниците. Според Ф.Х. автобусът е преминал годишен технически преглед на 12 март т.г. в Свищов. Останките от автобуса са оставени на съхранение в Районно управление „Полиция”-Сунгурларе.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase