Снимка: архив Булфото
fallback

32-годишен мъж се бори за живота си, след като преди дни е бил жестоко пребит в столицата близо до Окръжна болница.

Близките на Йордан Цинцов смятат, че той е жертва на грабеж. Полицията обаче отхвърля тази версия.

Разследването показва - жесток побой без причина. А агресорите все още са на свобода.

Йордан Цинцов работи като готвач в известен ресторант в столичния квартал "Младост 1". Преди дни негов колега става баща. Компанията полива щастливото събитие в заведението. Час и половина след полунощ заключват ресторанта и тръгват към домовете си.

Йордан живее съвсем наблизо и тръгва по алеята между блоковете, където е нападнат. И е бит жестоко. Удрян е с изключителна злоба и агресия. Остава да лежи 5 часа в агония. Рано сутринта го намират две жени... полужив.

Изследванията в "Пирогов" показват осем счупени ребра, пневмоторакс, контузия на белия дроб, сътресение на мозъка, кръвоизливи, счупен нос и избити зъби. Йордан е в кома и се бори за живота си.

"Той е изкуствено приспан, няма да издържи на болките, травмите са доста сериозни. Един от лекарите беше шокиран от това, което вижда, беше учуден с каква злоба е удрян", разказа пред bTV сестра му Даниела Цинцова.

Приятелите и колегите на Йордан единодушно го определят като кротък човек и изключват лични причини за жестокия побой.

"Може би става въпрос за нападение на улицата от непознати вследствие от разменени реплики, вероятно провокирани от алкохол. Обществото явно е станало нетърпимо към леки дрязги и избиват комплекси", коментира началникът на сектор "Криминална полиция" в Седмо РУП Красимир Милчев.

Свидетели на нападението над младия мъж няма. Или поне не са открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

Анонимен

преди 12 години

Чума да ги тръшне дано тези животни, които са склонни на такова поведение и агресия. ***.

197

милиционер

преди 12 години

по Тошово време съм се прибирал сутринта от купони,не се притесняваш от нишо,защото нямаше кой да те нападне.Ако някой се направи на бабаитин ядеше хурката яко.

196

Ястреб С*

преди 12 години

Жалко за момчето! Но това е то да живееш сред оскотяло племе - пребиват те и ако си издръжлив и късметилия достатъчно да го преживееш този побой, от полицията научаваш за какво са те били! Разбира се, ако полицията може да ги намери виновните. Този доктор, дето се чуди "с каква злоба е удрян" потърпевшият, сигурно е новопришъл чужденец в България, та не се е запознал още с първичната черта на българина - злобата!

fallback