Голямо количество старинни монети бяха спрени от митничарите на "Калотина". Снимка: архив, Булфото
fallback

Над 800 старинни монети са открити при проверка на митницата "Калотина", съобщиха от агенцията "Митници".

Снощи дежурните митнически инспектори са проверявали пътнически автобус, пътуващ по редовната линия "България-Великобритания".

При проверка на спалното помещение на автобуса митничарите забелязват светлосив сак. В чантата, опаковани в осем плика и в пластмасова кутия, са открити 877 старинни монети и две стари обеци.

Багажът се оказал на един от пътниците в автобуса - 48-годишния български гражданин Д. Д., който обяснил, че пренася монетите в Австрия. На лицето е съставен акт за митническо нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 12 години

На фотото монетите са менте... Смях в залата! Хем човека се прецакал, хем го емнали на митницата. :)))

14

КЪДЕ сте бе хора ?

преди 12 години

За някакви продубчени монетки от преди 1500 години можете да пишете, а защо нищо не казвате за тоновете злато които(освен тези в Челопеч) ГЕРБ дадоха на Дънди да копаят от мината в Крумовград, за която сме подписали нелепата комисионна от 2.5 % ?!1.2 $ милиарда ще ни откраднат канадците! Не ви ли подлудява това предателство ето защо няма кинти, защо всичко е прах и плочките са отлепени или липсващи по улицата и защо можеш да паркираш в някоя асвалтова дупка, всичко е дадено за ст. на други хора

13

Tetradrahmata Aleks

преди 12 години

Kakva tetradrahma , kakvi 5 leva be 4ove4e, mi tova si e zivo mente be negramotnik....vsi4ko e menteta, utre 6te mu gi vyrnat, i memtetata 6te prodylzat svoq pyt na zapad............hahahahahha

fallback