Убитият Димитър Сукалински. Снимка: архив, Булфото

Все още няма задържани за убийството на 41-годишния Димитър Сукалински с прякор Банскалията, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов. Той обяви, че полицията работи по две версии, но отказа повече подробности.

„В момента колегите имат определена насоченост към определени лица, но към настоящия момент няма нещо, което да отговоря за конкретни лица, които да са в съответните арестантски помещения в ОД МВР-Благоевград”, посочи Цветанов.

„Този случай е доста тежък, но съм убеден, че с това, което ми докладваха колегите, скоро време ще има резултати“, допълни той.

Още по темата
Шефът на фенклуба на местния футболен отбор "Пирин" беше открит мъртъв малко след 22 часа вчера в жк „Еленово” в Благоевград.

Банскалията е открит в коридора на жилището му, заклан с нож. Вратата на апартамента е била отворена от ключар, а извиканият медицински екип само е констатирал смъртта, причинена вследствие на кръвозагуба.  Той имал дълбока рана на гърлото и порезни рани по ръцете. Съседи на Сукалински твърдят, че час преди убийството той се е качил в апартамента си с двама души.

Окръжна прокуратура-Благоевград е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за смъртта му.

Събраните доказателства до момента сочат, че убийството е извършено с особена жестокост. Все още аутопсията не е приключила и не може да се каже каква е конкретната причина за смъртта, съобщиха от прокуратурата.

В момента се разпитват свидетели и се проверява съпричастността на всички лица, близки до убития Сукалински.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase