Наркотиците, телефона и парите са намерени в колата на охранителя. Снимка: МВР

Служител от надзорно-охранителния състав на затвор Плевен и 24-годишна жена са задържани при проведена операция “Дилъра”, съобщиха от МВР.

Полицейската акция е извършена под ръководството и контрола на Окръжна прокуратура - Плевен във връзка с информация за внасянето и разпространяването на наркотици сред затворниците.

35-годишният Б.П. и 24-годишната И.Т., и двамата от Плевен, са задържани при предаване от страна на младата жена на служителя на пакет, съдържащ мобилен телефон, сумата от 120 лева и плик съдържащ около 20 грама марихуана.

Вещите са открити при извършен обиск в автомобила на Б.П. Те са били предназначени за лишен от свобода в плевенския затвор, от когото е иззет друг мобилен телефон със СИМ карта.

По данни на криминалистите чрез мобилното устройство от затвора е извършвана организация по доставянето и разпространението на наркотици сред лишените от свобода.

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура - Плевен, мъжът и жената са задържани за срок от 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase